Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandel efter misshandel i tio år

41-åringen har dömts till fängelse för hot och misshandel mot 31-åringen sammanlagt fyra gånger, första gången år 2000 och senast förra året. Däremellan bodde de ihop i många år och fick barn tillsammans.
– Det var som en hjärntvätt, han behandlade mig som en nolla, har kvinnan berättat.

Annons

Domarna mot 41-åringen är en lång berättelse om våld, hot och förnedring mot den yngre sambon. De hade ett kort förhållande i slutet av 1990-talet.

Redan då misshandlade han henne flera gånger. De gjorde slut och han dömdes till fängelse.

Efter avtjänat straff blev de ett par igen och bodde ihop och fick barn. Förhållandet var stormigt och präglat av hans alkoholmissbruk och kontrollbehov, men enligt vad kvinnan berättat förekom ingen misshandel under flera år.

Men i juni 2007 urartade det i en våldsam misshandel i samband med en grillkväll i deras trädgård.

Han överöste henne med sparkar, bland annat i magen, och dunkade hennes huvud mot en gallertrappa.

Händelsen följdes upp av ytterligare en misshandel en vecka senare och nu hade 31-åringen definitivt fått nog. Hon polisanmälde mannen som dömdes till åtta månaders fängelse.

Hon tog barnen med sig och flyttade för att komma bort från honom.

Han fortsatte dock att söka kontakt med henne, trots ett besöksförbud utfärdat av tingsrätten.

I december 2007 fick hon försvara sig mot honom genom att spraya färgspray i ansiktet på honom när han attackerade henne när hon kom gående med barnvagn och i sällskap med en vän på gatan i Sandviken. Följden blev en och en halv månads fängelse för 41-åringen.

Slutligen dömdes han i slutet av 2008 till fyra månaders fängelse för överträdelse av besöksförbudet och hot både mot 31-åringen och ett par vänner.

Efter det har 31-åringen gjort nya polisanmälningar för att försöka få 41-åringen dömd för grov kvinnofridskränkning, i stället för att vart och ett misshandelsfall döms för sig.

Mer läsning

Annons