Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkte 30-åringen släpps

Den 30-årige Gävlebo som varit anhållen misstänkt för att ha misshandlat Niklas Lindgren, mer känd som Hagamannen, har släppts.
Det uppger Norrbottens Kuriren.

Annons

Misshandeln av Niklas Lindgren, mer känd som Hagamannen, dömd för bland annat våldtäkt och mordförsök i Umeå, skedde på ett elevboende i Övertorneå i lördags med en golfklubba som tillhygge. Han fördes till sjukhuset i Kalix för vård. Då flera personer blev vittne till misshandeln kunde polisen hitta sin misstänkte.

Det var vk.se och expressen.se som var först med uppgifterna om mannens hemvist och Arbetarbladet har tidigare berättat om hur den 30-årige Gävlebon uttalat sig på Facebook om händelsen.

30-åringen som flyttat till Norrbotten för en utbildning greps först vid lunchtid på måndagen, för att sedan anhållas på eftermiddagen, på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel – den starkare misstankegraden.

Men enligt Norrbottens Kuriren har mannen nu alltså släppts av åklagaren.

Urban Pohjanen, utredningschef i Norrbotten, berättar att 30-åringen är släppt, men att han fortfarande finns med i utredningen.

– Mer kan jag inte kommentera. Det är förundersökningssekretess, säger Pohjanen till Norrbottens Kuriren.

Enligt Pohjanen släpps 30-åringen eftersom åklagaren inte anser att det finns skäl att ha honom kvar längre. Urban Pohjanen lämnar inga kommentarer kring om det finns fler misstänkta.

LÄS OCKSÅ:

Gävlebon har träffat Hagamannen tidigare

Nekar till misshandel av Hagamannen

Man från Gävle misstänkt för misshandel av Hagamannen

Mer läsning

Annons