Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderat överklagar beslut om tågstopp

Beslutet om tågstopp i Bergby gick fel till. Det anser moderaten Morgan Darmell som har överklagat fullmäktigebeslutet till länsrätten.

Annons

Frågan om ett tågstopp i Bergby var uppe i Gävles kommunfullmäktige som en motion 26 maj. Eftersom åsikterna gick isär begärdes votering. Och det är själva röstningen Morgan Darmell vänder sig mot. En socialdemokratisk ledamot saknades vid uppropet. Han ropades då in och röstade.

– Så får man inte göra. Beslutet gick fel till, för varje beslut som sker måste man vara närvarande hela ärendet, säger Morgan Darmell.

Han anser att resultatet med lika röster 32–32 där ordförande, en socialdemokrat, fick utslagsrösten bör rivas upp. Han tycker att det enda riktiga beslutet vore att den inkallade ledamotens röst ogillas och att motionen bifalls istället för besvarad. Han hänvisar till kommunallagen och arbetsordningen för fullmäktige.

Det är oklart när länsrättens prövning kommer att vara färdig.

Helen Åleskog, kommunens chefsjurist och sekreterare i Gävle kommunfullmäktige, anser att hon och ordförande handlade i enlighet med arbetsordningen.

Mer läsning

Annons