Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderat vill stoppa Gävles resor till bokmässan

Nu får det vara slut på Gävle kommuns årliga resor till bokmässan i Göteborg. Det tycker Karin Wiebe (M), ledamot i kultur- och fritidsnämnden.
– Det finns andra hål att stoppa pengarna i, säger hon.

Annons

Under onsdagens sammanträde i kultur- och fritidsnämnden debatterades den utställningsmonter på bokmässan i Göteborg som Gävle haft de senaste tre åren. Tanken med montern var från början att marknadsföra Gävles kampanj för att bli EU:s kulturhuvudstad, men i slutet av förra året åkte staden som bekant ur tävlingen.

– Nu tycker jag definitivt att det ska vara slut på de här resorna, för det finns andra hål att stoppa pengarna i, till exempel biblioteket i Norrsundet, säger Karin Wiebe (M).

Ett sätt att marknadsföra

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars-Göran Ståhl (S) är av en annan åsikt.

– Bokmässan är en bra reklamplats där vi kan visa att vi har ambitioner i Gävle. Jag tycker absolut att man ska åka och tror att det på sikt kan skapa arbetstillfällen till kommunen, säger han.

Under debatten talade även några tjänstemän om hur bokmässan bland annat är ett sätt för författare och småförlag från orten att marknadsföra sig.

Huruvida Gävle kommun ska ställa ut på bokmässan nästa år är inte beslutat än. Gävle kommuns utställning på bokmässan i höstas kostade omkring 600 000 kronor. Region Gävleborg stod för hälften av de pengarna.

Mer läsning

Annons