Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modernaste systemet finns nu i Hemlingby

/
  • Margareta Kvist från Engeltofta brukar handla på Systembolaget i Hemlingby och var på plats i går för att kolla det utökade sortimentet från cirka 1 400 till 1 900 artiklar. ”Det ser inbjudande ut när man kommer”, säger hon om ombyggnaden.
  • Modernt söksystem.
  • Yasmin Mossberg, husfru på Gävle slott, handlade viner i går inför kvällens mingel på slottet. Hon fick hjälp att hitta viner som passar bland annat laxmousse och kyckling- och levermousse.
  • Fredrik Lövgren, butikschef på System-bolaget  i Hemlingby.

Nu finns ett av Sveriges modernaste systembolag i Gävle.

I går nyinvigdes butiken i Hemlingby köpcentrum efter fyra månaders ombyggnation.

– Det är ett jättelyft, säger Fredrik Lövgren, butikschef.

Annons

Sedan i augusti har Systembolagets butiksyta i Hemlingby växt från 450 till 750 kvadratmeter.

Behovet att bygga ut har funnits i flera år, men det var först när den intilliggande lokalen blev tom – där Flügger färg tidigare låg – som man kunde göra något åt saken.

Och ombyggnationen har gjort butiken till Gävles modernaste.

– I Sverige också. Det finns kanske ett 20-tal butiker som är som den här, säger Fredrik Lövgren.

Det som utmärker dessa butiker är varurummen, det vill säga att exempelvis allt vitt vin står samlat på ett ställe – oavsett om det är på flaska, liten flaska eller box.

Det finns även en ”vinorgel”, ett stort ställ med finare viner, och kundterminaler som underlättar för kunderna att hitta produkten de vill ha. I den nya butiken framhålls även alkoholfria alternativ tydligare.

Yasmin Mossberg, husfru på Gävle slott, handlar nio av tio gånger på Systembolaget i Hemlingby eftersom det är smidigt med parkering. I går fick hon hjälp att hitta viner till kvällens mingel på slottet.

– Det ser jättefräscht ut, säger hon om butikens ombyggnad.

Mer läsning

Annons