Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möjligt med fortsatt utbyggnad av Hemlingby

Kommunen är öppen för vidare utbyggnad av Hemlingby köpcentrum. I så fall ska en ny stor rondell anläggas vid avfarten från E 4, men planerna ligger än så länge ganska långt fram i tiden.

Annons

Bygget pågår för fullt av Hemlingby köpcentrums etapp två där bland annat Jula och Biltema ska ligga. Men kommunen har redan detaljplanen färdig för den tredje etappen. Planförslaget godkändes i onsdags av bygg- och miljönämnden, men det tar troligtvis lång tid innan det blir någon expolatering.

– Det är mest för att ha planberedskap om det skulle bli aktuellt med fler etableringar. Tidigare har det funnits förfrågningar, men nu har vi inte planerat någon projektering, säger Lennart Emretsson, tillförordnad exploateringschef på Tekniska kontoret.

Den nya planen omfattar en cirka 20 hektar stor yta som sträcker sig från etapp två och söderut längs E 4. Enligt detaljplanen ska området bestå av en helt ny, stor cirkulationsplats vid avfarten Gävle södra från E 4 och tre nya handelskvarter med varuhus. Flera grönområden, träd och dammar finns också inritade.

– Det här området ligger strategiskt. Det är viktigt att det blir bra så att vi får en snygg entré till staden. Vi vill inte ha några köplador med plåtfasader, utan fina byggnader, säger planingenjör Thobias Nilsson som har gjort detaljplanen.

Hur långt fram i tiden en fortsatt utbyggnad av Hemlingby köpcentrum ligger är det ingen som vet i dagsläget.

– Det beror på hur handeln utvecklas, säger Lennart Emretsson.

Mer läsning

Annons