Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Momssänkningen har gett nya jobb

/
  • Roland Ericsson, Urban Sjölander och Marina Alfredsson Bror var några av de centerpartister som gick en ”momspromenad” i Gävle på tisdagen. På Woki Woki vid Nians mattorg fick de svaret att priset på dagens lunch-rätterna sänkts med några kronor på grund av momssänkningen.
  • Serdar Bardakci har fått en heltidsanställning på Nians husmansrestaurang och är glad och nöjd när några av stans centerpartister hälsar på för att prata sänkt restaurangmoms.

Flera restauranger i Gävle har sänkt priset på dagens lunch med omkring fem kronor på grund av den sänkta restaurangmomsen. I går fick flera restauranger besök av frågvisa centerpartister.

Annons

Restaurangmomsen sänktes vid årsskiftet från 25 till 12 procent. Centerpartiet, som drivit den frågan sedan 2009, hoppas att det ska ge fler matgäster och nyanställningar.

Inte konstigt då att den skara centerpartister som på tisdagen gick på ”momspromenad” i Gävle blev glada när de träffade Serdar Bardakci i Nians husmansrestaurang.

– Chefen ska jobba lite mindre nu. Vi har en nyanställd och jag har fått tillsvidareanstälning på heltid. Förut var jag inne och jobbade vid luncherna bara, säger han.

På Woki Woki, också vid Nians mattorg, fick politikerna svaren att de rätter som ingår i dagens lunch har fått sänkta priser, med omkring tio procent. Även på Brända Bocken, Skattehuset, Sodexho i Stadshuset och på Pigall har de sett sänkningar på omkring fem kronor för dagens lunch. Menypriserna däremot verkar få ha sänkt. Och om restaurangerna kommer att anställa fler är svårt att få svar på i dag.

– Det är vår förhoppning. Men de resultaten kan ju dröja lite. Det verkar i alla fall tas emot väldigt positivt, säger Roland Ericsson (C).

Mer läsning

Annons