Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mona vann tre miljoner

/

(Uppdaterad 20.40) Mona Ternström, 66, från Valbo, vann tre miljoner på Bingolotto på söndagskvällen. Hon skrattade, klappade händerna och kramade sina nära när hon fick beskedet.

Annons

Det blev högsta vinsten för Mona Ternström från Valbo som spelade finalspel i Bingolotto-studion på söndagkvällen. Hon höll sig lugn och fokuserad spelet igenom, men när Linda Bengtzing, som vikarierade som programledare, på slutet frågade "Vet du vad det här innebär?" fick hon ändå ett "nej" till svar.
"Du har vunnit tre miljoner!"
Då kunde Mona Ternström inte sluta skratta. Det blev kramkalas både med programledaren och med sambon och dottern som var med i studion.
Spelet som gav storvinsten gick ut på att 13 spelkort låg upp och ned-vända på ett bord. Mona Ternström fick välja ett, och skulle sedan gissa om nästa hon valde skulle bli högre eller lägre. Varje rätt gissning gjorde vinstsumman högre. Första kortet blev en tia.
– Inget bra kort, konstaterade Mona.
Hon gissade lägre, och när nästa kort blev en tvåa var det dubbel glädje. Både över att hon gissat rätt, och att hon var säker på att ta hem nästa gissning, eftersom tvåan var är lägst av alla kort.
– Nu vågar jag inte titta, sade Mona Ternström när hon var uppe på 750.000 kronor.
Men sedan gick det snabbt. När vinstsumman gick upp direkt från 1,5 miljon till 3 miljoner verkade hon inte riktigt fatta att det var sant.
Mona Ternström har vetat någon dag att hon skulle få spela final i Bingolotto-studion, och därmed vinna mellan 100 000 och 3 miljoner kronor. Inför finalspelet har Mona Ternström sagt att vinstpengarna bland annat ska gå till resor, och att barn och barnbarn också kommer att få del av vinsten.

Mer läsning

Annons