Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Move it i konkurs - ovisst för eleverna

/

Huvudbolaget bakom Move it-gymnasiet har gått i konkurs. Vad som händer med skolans 22 elever och tio antagna till hösten är det ingen som vet säkert.

Annons

På måndagen lämnade Moveitskolan AB:s ägare, Leif Sundqvist, in en konkursansökan till Göteborgs tingsrätt. Samma dag gick bolaget i konkurs.
Arbetarbladet har sökt Leif Sundqvist vid ett stort antal tillfällen utan resultat.
– Än så länge är inte skolan stängd utan konkursförvaltaren beslutar om vad som kommer att hända. Det är inte alls säkert att Gävleskolan stänger bara för att huvudbolaget har gått i konkurs, säger Tobias Tengelin, rektor för Move it-gymnasiet i Gävle.
För varken Hans Brandén på Gävle kommuns utbildnings- och kulturförvaltning eller Kjell Hedwall på skolinspektionen, är konkursen överraskande.
– Det var en väntad utgång. Vi har den senaste veckan haft mycket kontakt med huvudmannen, Leif Sundqvist, för att få ett besked om företaget ska köpas upp eller gå i konkurs. Just nu får jag inte tag på Leif Sundqvist heller, säger Kjell Hedwall.
Förutom de elever som redan går på Move it-gymnasiet i Gävle har tio blivit antagna till hösten.
Enligt Hans Brandén kommer en konkursförvaltaren nu ta kontakt med eleverna.
– De har möjlighet att komma in på något av våra tre kommunala gymnasieskolor. Vi måste titta på om de överhuvudtaget är behöriga och har tillräcklig kompetens från sitt tidigare gymnasium, säger han.
Eleverna på Move it-gymnasiet hamnar enligt Hans Brandén som reserver.
– Ja, de hamnar inte först i kön direkt. Det är inte alls säkert att de kommer förflyttas till en gymnasielinje de vill läsa, säger han.

Mer läsning

Annons