Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Munkhammar chef på högskolan i ett år

Lena Munkhammar, tidigare sjukhuschef och vd för Gävletidningar, blir under ett år chef för högskolans institution för ekonomi.


Hon efterträder Bo

Söderberg som går tillbaka till sin tjänst som professor.

Annons

Bo Söderbergs förordnande som prefekt på högskolans ekonomiinstitution går ut 31 januari och han har aldrig haft för avsikt att sitta kvar längre.

Alla permanenta tillsättningar av tjänster som prefekt och chef för institutioner har stoppats. Rektor Maj-Britt Johansson har nämligen tagit initiativ till en översyn av hela högskolans organisation, som väntas bli klar till 2010

– Vi ska se över de institutioner vi har i dag. Ska det se ut så framöver, vad är optimalt? Det är inte säkert att det blir några ändringar, men tills vi vet det gör vi bara tillfälliga chefslösningar, säger rektor Maj-Britt Johansson.

När de inte hittade någon självklar efterträdare till Bo Söderberg inom institutionen eller på resten av högskolan frågade de Lena Munkhammar, som sitter i högskolans styrelse.

– Hon är van att jobba i komplexa organisationer och har ett stort intresse för samhällsfrågor, säger Maj-Britt Jonsson.

Lena Munkhammar är neurolog, och har jobbat bland annat som sjukhusdirektör och vd i Gävletidningar. Det senaste året har hon ägnat sig åt olika styrelseuppdrag, Drivhuset och ett projektuppdrag på Gävle sjukhus.

– Det är för ledarskapet jag är rekryterad, jag är ju ingen professor i ekonomi, men det finns det andra som är. Den akademiska världen måste man respektera, att det finns en annan logik än i näringslivet, säger Lena Munkhammar.

Mer läsning

Annons