Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musik på nya apoteket

/
  • Det nyöppnade Apoteket Hermelinen bjuder som första apotek i Gävle på musik för sina kunder.
  • Maria Brodecki fick den allra första kölappen på Apoteket Hermelinen. – Jag blev överraskad, jag trodde invigningen redan hade varit, säger hon, medan hon får hjälp av farmaceut Cristina Reismer.
  • Karin Andersson, farmaceuft och Eha Normi, apotekstekniker, är båda glada över att få vara med och öppna en ny butik. – Hade man inte beslutat om att öppna här hade jag varit arbetslös nu säger Eha Normi.
  • Det finns plats mellan hyllorna på Apoteket Hermelinen, och butikschefen Anette Strandberg tycker att placeringen är bra.– Här finns bra parkeringsmöjligheter för alla, säger hon.

Apoteket öppnade igår en ny butik i Hemlingby köpcentrum för att avhjälpa apoteksbristen. Dessutom är apoteket det enda i staden som spelar musik för kunderna.
– Det låter lite som hissmusik, säger Karin Andersson, farmaceut på Apoteket.

Annons

Förutom musik i lokalen har Apoteket Hermelinen ett enligt personalen extra mjukt golv och ordentligt utrymme mellan hyllorna, så att man slipper trängas. Lokalen är 390 kvadratmeter stor, cirka tre femtedelar av Apoteket Lejonet inne i Gävle.

Det har varit många sökande till de åtta nya tjänsterna, vilket har varit bra enligt personalen.

Butiken skulle egentligen ha öppnat i oktober, men på grund av problem med fastighetsbolaget kom klartecknet inte förrän 23 januari.

– Nu känns det fantastiskt roligt säger Anette Strandberg, nybliven butikschef.

Som första kund var Maria Brodecki på plats. Hon tycker det är bra att apoteket öppnat nytt i Hemlinby, nu kan man köpa allt på ett ställe.

– Jag blev överraskad när jag klev in, jag trodde de hade invigningen för en halvtimme sedan, säger hon.

Den 29 april röstar riksdagen om de ska följa regeringen, som vill avskaffa apoteksmonopolet, eller inte. Maria Brodecki håller med statsminister Fredrik Reinfeldt.

– Det är bra med konkurrens, så länge de håller uppe kvalitén, säger hon.

Elisabeth Palin, chef för Apoteket i norra Sverige, ser inga problem med att öppna en ny butik nu när Apotekets framtid är oklar.

– Vi vill ha en bra verksamhet, oavsett vilka som skulle bli våra köpare, säger hon.

Mer läsning

Annons