Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikglädje för alla i babyrytmiken

/
  • MUSIKGLÄDJE. Love Björnell, åtta månader, såg ut att stortrivas på babyrytmiken tillsammans med mamma Wendela Björnell.
  • NÄRINGSINTAG. När babyrytmiken är slut strax före klockan tolv behöver en del av de små deltagarna fylla på med energi. Det här är Adam Mazza, 10 månader.
  • FOKUSERADE. ”Vi sätter fötterna i golvet”, sjunger Barbro Eriksson och har definitivt fångat uppmärksamheten hos Nusse Agajev och Valdy Hellström.
  • PÅ PLATS I RINGEN. Det sitter redan 29 föräldrar och lika många barn i ringen när ytterligare några droppar in minuten senare. Barnrytmikledaren Barbro Eriksson väntar in dem innan hon kör igång den första musikstunden av sex den här terminen i Bomhus Folkets hus.
  • Tvillingmamman Annica Persson fick hjälp av grannen att komma iväg på babyrytmik med sönerna Aaron och Teo.
  • Ada Fallkvist, 8 månader, hade fullt fokus på barnrytmikledaren. Bredvid henne syns Saga Pierrou som var där med sin dotter Vendla.

Det sitter redan 29 föräldrar och lika många barn i ringen när den ena barnvagnen efter den andra rullar in i Bomhus Folkets hus.
Babyrytmiken har blivit väldigt populär.

Annons

”Hej barn, hej mammor och hej pappor, välkomna hit”, sjunger Barbro Eriksson och får snabbt med sig föräldrarna. Sedan plockar hon fram det ena instrumentet efter det andra och fångar skickligt de små barnens uppmärksamhet.

– Det här är ju till för barnet och föräldrarna att ta med sig i vardagen. Vi jobbar med kroppsuppfattning och språk och sedan är det härligt att mötas i sång, säger Barbro Eriksson, som har lett barnrytmik sedan 1994 och på heltid sedan 2003.

Den här gången är det Bomhus bibliotek som är arrangör tillsammans med Studiefrämjandet och Folkets hus. Men hon besöker också Sandvikens bibliotek, familjecentralen i Storvik och Stadsbiblioteket i Gävle.

Helena Andersson på Bomhus bibliotek berättar att de tidigare har haft fyra tillfällen per termin men att lite extra pengar gör det möjligt att köra sex gånger nu i vår. Det krävs ingen föranmälan, de har ingen begränsning och det är gratis.

– Vi profilerar oss mot barn och ungdomar. Vi vet att det finns ett stort behov, att många har åkt in till stan på babyrytmik. Det brukar vara välbesökt, säger hon.

Annica Persson, mamma till tvillingarna Aaron och Teo har fått hjälp av grannen att komma iväg för första gången.

– Jätteroligt, vi ska absolut gå fler gånger, säger hon.

Mer läsning

Annons