Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikhuset ska taöver efter Block 17

Den nya mötesplatsen för ungdomar i centrum som ska ersätta fritidsgården Block 17 hamnar i Musikhuset i Gävle.
– Förhoppningsvis kan de öppna i slutet av augusti, säger Ninni Berggren Magnusson, på kultur och fritid.

Annons

Arbetarbladet har tidigare berättat att Gävle kommun inte förnyar kontraktet med fritidsgården Block 17. Kultur- och fritidsnämnden bedömer att de nya, hårdare kraven på fritidsgårdar om att de ekonomiska bidragen inte får gå till att betala hyra blir svåra för Block 17 att leva upp till.

I stället får fyra av kommunens fritidsgårdar – Brynjan, Helges, Treffen och Legenden – uppdraget att ansvara för en ny mötesplats i centrum, som alltså ska ligga i den gamla Sjömanskyrkan intill järnvägsstationen i Gävle. Mötesplatsen ska i första hand rikta sig till ungdomar över 15 år och ska troligen ha öppet torsdagar, fredagar och lördagskvällar.

– Det ska finnas ett ställe i stan att vara och hänga på men det kommer finnas möjlighet att delta i kursverksamhet och fika. Man kan låta ungdomarna styra och det är det som är skönt med Musikhuset att man kan använda sig av det som finns i huset, säger Ninni Berggren Magnusson.

Lokalen har ingång från sidan mot Gavleån och används i dag av ABF som har kursverksamhet där. Nu återstår det att hitta en ny lokal till deras vävstolar.

Musikhuset är ett allaktivitetshus med fokus på kultur och musik.

Där finns studieförbundet Vuxenskolan med sin verksamhet, replokaler, rockskola för ungdomar och konsertverksamhet.

Mer läsning

Annons