Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myrorna flyttar in i gamla biografen

Från långfilm till begagnade kläder – gamla Royal får genomgå stora förändringar när lokalen byter skepnad. Nu ska Sandrews gamla biograf nämligen bli Myrornabutik.
– Vi har letat lokaler i Gävle en lång tid, säger regionchefen Urban Bolin.

Annons

Förra året stängde biografen Royal på Norra Slottsgatan och nu är det klart vilka som ska flytta in och ta över lokalerna. Det blir Frälsningsarméns second hand-kedja Myrorna, som enligt regionchef Urban Bolin länge har velat etablera sig i Gävle. Först nu dök ett passande läge upp.

– Våra lokaler måste finnas i centrumläge, så att vi blir en del av gångtrafiken i centrum. Vi vill gärna vara ett komplement till nyhandeln. Man kanske går på stan och letar efter ett par nya jeans, och så passar man på att titta hos Myrorna också.

Tror på förbättring

Myrorna har funnits i Gävle tidigare, i Wasahuset, men där stängde man butiken i slutet av 90-talet. Då var kunderna för få. Men Bolin tror att förutsättningarna för att lyckas är bättre i dag.

– Nu är det mycket mer accepterat med second hand. Dels har vi fått en ökad miljömedvetenhet och ska man göra något för miljön kan man inte göra något bättre än att återanvända. Dessutom ökar den yngre målgruppen, 15–22 år, mest av alla i vår butik. Därför vågar vi satsa igen.

Gamla Royal måste genomgå en hel del anpassningar för att förvandlas från biograf till butik – och det slutgiltiga hyreskontraktet är ännu inte skrivet. Men Urban Bolin tror att Myrorna kommer att kunna öppna i Gävle redan i februari nästa år.

Mer läsning

Annons