Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myrorna kommer till Gävle

/
  • MYRORNA ÖPPNAR SNART I GÄVLE. Butikschefen Madelene Carlsson ser fram emot att få öppna secondhandbutik i Sandrews gamla biografsalonger. Myrorna fanns i Gävle för flera år sedan men lades ned på grund av att försäljningen gick dåligt. ”Nu har trenden vänt. Det har blivit modernt med secondhand och återvinning.”
  • PRYDNADSFIGURER. Myrorna tar emot det mesta som är helt, rent och av säljbar kvalitet: kläder, accessoarer, skor, prydnadssaker, textil, bijouterier, möbler, glas, porslin, husgeråd, böcker, textilier, leksaker. De tar däremot inte emot vitvaror eller det som är trasigt och smutsigt.
  • stort intresse. Myrorna har flyttat in i Sandrewsbiografen på Norra Slottsgatan. ”Det är många här och tittar in. Intresset är stort, trots att vi inte ens har hunnit öppna”, säger butikschefen Madelene Carlsson.

1 april slår Myrorna upp dörrarna till sin nya butik i Gävle, i Sandrews gamla biolokaler.
– Vi har märkt att det finns ett otroligt sug efter en centralt belägen secondhandbutik i Gävle, säger butikschefen Madelene Carlsson.

Annons

Loppisälskare får snart ytterligare en secondhandbutik i Gävle. Myrorna har börjat ta emot saker till försäljning. Myrorna tar emot det mesta som är helt, rent och av säljbar kvalitet. Just nu pågår ett intensivt arbete med att hänga fram kläder, plocka upp porslin, glas, husgeråd och böcker.

I starten är det främst saker från Myrornas sortering i Karlstad och Örebro som ska säljas i Gävle. Butikslokalen är redan fylld med kläder och på hyllorna trängs prydnadsföremål och husgeråd.

– Det har blivit modernt med secondhand och återvinning. På vår ungdomsavdelning ska man kunna hitta det som är unikt och personligt för att skapa en egen stil, säger butikschefen Madelene Carlsson.

Egentligen skulle Myrorna ha öppnat redan i höstas men ombyggnaden av den gamla biografen har tagit längre tid än beräknat. Borta är biosalongerna och de röda biostolarna. Högst uppe vid taket har man dock sparat två projektorfönster och filmduksramen i trä finns också bevarad på den ena väggen. Golvet har förstärkts och höjts, väggarna har målats vita. Marmorgolvet i entrén har putsats upp.

– Den vackra entrén har vi också behållit som den är, vi vill försöka bevara lite biokänsla i lokalerna. Det är otroligt bra lokaler och ett bra läge, säger Madelene Carlsson.

1 april blir det invigningsfest med dansuppträdande, modevisning och lite kändismingel.

Mer läsning

Annons