Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myrorna öppnar mitt i lågkonjunkturen

/
  • PÅ FYNDJAKT. Alvarado Armida och Diana Villa letade efter jeans och jackor i första hand.

Det var en strid ström av människor som kom för att fynda i går när Myrorna slog upp dörrarna i Gävle. Alvarado Armida och Diana Villa letade efter kläder på ungdomsavdelningen.
– Det är jättebra att de har öppnat. Här finns många fina grejer.

Annons

I går var det invigning med bandklippning och dansshow när Myrorna öppnade second hand- butik i den gamla Sandrewsbiografen. Människor trängdes för att kunna göra de bästa fynden.

– Det märks att det är uppskattat av Gävleborna. Vi har haft konstant kö i tre kassor hela dagen, säger Urban Bolin, regionchef på Myrorna.

Han medger att lågkonjunkturen är gynnsam för second hand- butiker och loppisar.

– Men det beror även på att vi blivit mer miljömedvetna. Det är bättre att återanvända saker än att hela tiden köpa nytt. Och om pengarna går till välgörande ändamål är det ett extra plus.

Myrorna har som mål att fungera som ett komplement till de övriga klädbutikerna i Gävle.

– Det ska vara bra kvalitet, lätt att hitta, bra belysning och en trevlig miljö. Vi vill undvika loppiskänsla utan vill presentera varorna så att det kan locka alla att handla hos oss, inte bara inbitna loppisälskare, säger Urban Bolin.

Alvarado Armida och Diana Villa, rutinerade loppis- och second handfyndare, hade siktet inställt på jeans och jackor.

– Det är bra att Myrorna har öppnat i Gävle nu och att det ligger så centralt. Hit kommer vi att gå många gånger, säger Diana Villa.

 

Mer läsning

Annons