Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mystiska ägaren borta – nu öppnar Akropolis igen

/
  • Shivan Rashu och Haisam Alkhalf tar över Akropolis Taverna.
  • Akropolis Taverna lever vidare.

Akropolis förra ägare var frånvarande så till den grad att alkoholtillståndet drogs in under vintern.
Nu ska nya ägarna Haisam Alkhalf och Shivan Rashu få fart på den klassiska krogen intill Dalapalatset.

Annons

Det var förra sommaren som bolaget Rojlorin AB som drev Akropolis Taverna på Brynäs såldes till nya ägare.

Den nya ledningen behövde pröva sin lämplighet att ha alkoholtillstånd och hade heller inte redovisat förändringen i bolagets ledning.

Socialtjänstens tillståndsgrupp gav styrelseledamöterna flera chanser att informera om läget – men fick aldrig något svar. Trots att två av tre ledamöter hämtade ut sina brev med mottagningsbevis. Restaurangens alkoholtillstånd drogs därför in 6 februari.

– Vi hade inget annat val än att dra in serveringstillståndet, man är skyldig att redovisa sin lämplighet och ägarna som Akropolis hade innan var det svårt att få något grepp om, säger Lena Barrow på kommunens tillståndsgrupp

Nu är restaurangen öppen igen och torrläggningen över – med nya ägare, Avyn Restaurang AB, som ordnat med alla tillstånd.

– Det var bara de som arbetade på restaurangen som skötte allt tidigare. Ingen skötte bolaget, ägarna var på sitt håll i Stockholm. De ordnade inte med några tillstånd, säger Haisam Alkhalf.

– Jag är lite osäker på anledningen till det, men avståndet till Gävle spelade säkert in och de valde att sälja, fortsätter han berätta.

Nu ska det bli ordning och reda på den klassiska kvarterskrogen igen. Det grekiska konceptet behålls. Haisam Alkhalf kommer närmast från Pizzeria Roma.

– Det här blir annat, jag har länge velat prova att ha ett lite "finare" ställe. Det känns inte nervöst, jag har varit 13 år i branschen nu – men det känns spännande, berättar han.

– Vi har planer på att ordna med lunch också, men det ligger längre fram i tiden. Vi måste se hur det går här i början men vi hade mycket folk redan i helgen.

Mer läsning

Annons