Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nå, kommunalrådet, vad lärde du dig i USA?

/
  • SOUVENIRSJAL. På fredagen kom Carina Blank tillbaka från studieresan till USA med massor av nya intryck och en Musse Piggsjal runt halsen. ”Om de har en vision så kör de den till 100 procent, och det lönar sig”, säger hon om Disneyworld.

Gävles kommunalråd Carina Blank återvände i går efter USA-resan med studiebesök i Disneyworld och Las Vegas.

– De ska få människor att le, att göra människor glada är ett budskap till alla medarbetare. Det är service upphöjd till skyarna, säger hon.

Annons

Arbetarbladet berättade i förra veckan att Carina Blank och förvaltningschefen Helén Åleskog åkte till USA i nio dagar för att studera nöjesparker och turistindustrin.

Kostnaderna för resan betalas av Furuviks Fastigheter AB, ett bolag som till hälften ägs av Gävle kommun där de båda sitter i styrelsen.

Nöjen motor för tillväxt

Med sig hem har Carina Blank intryck av en hög servicenivå, nöjesindustrin som skapar många arbetstillfällen och är en motor för tillväxt.

– Las Vegas är USA:s mest växande stad och det är intressant, dels flyttar folk dit, men de har en ganska hög medelålder, folk gillar en plats där det är lätt att leva och att det finns många mötesplatser, säger hon.

Var på mässa

– Vi var även på en mässa och har tittat på allt från vad dofter betyder, men just bemötande är A och O och som arbetsgivare för en stor organisation gäller det självklart också hur våra anställda uppfattas.

Hur ser du på kritiken från de m som uppfattar USA-resan som en nöjesresa?

– Jag förstår att de tänker så när de inte vet, men jag tror också att ingen Gävlebo vill ha en kommunstyrelseordförande som redan tror att hon vet och kan allt. Vi äger fastigheten, Furuviksparken kan inte göra någonting utan oss, säger hon.

Mer läsning

Annons