Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Någon av dem blir Robinson

/
  • Stående f.v. Jarmo Heinonen, Beatrice Karlsson, Erik Billing, Lukas Berglund, Rafael Ortega, Erika Killén, Mika Svensson, Ranjit Roy, Christian Ternstedt, Kerstin Fröblom, Josefine Myrén, Erik Blomqvist, Nina Amjadi och Angela Monroe. Sittande f.v. Michel Berenji, Ellenor Pierre, Anna Lund och Erik Rydberg.
  • ORÄDD. Ellenor Pierre har bott i Gävle hela sitt liv, har tre barn och driver klädbutik i Valbo. När hon ville testa något nytt, och sina egna gränser, sökte hon till dokusåpan Robinson och blev antagen. Nu har inspelningarna i Filippinerna pågått en vecka, och det rapporteras redan om att deltagare svimmar, kräks och vill åka hem. TV 4 har ännu inte avslöjat när programmet börjar sändas.

35-åriga trebarnsmamman och butiksägaren Ellenor Pierre från Gävle är en av årets Robinson-deltagare.
– Hon har bott i Gävle i hela sitt liv och tyckte väl att hon inte varit utsatt för några större utmaningar, säger hennes mamma Elisabet Ellebo.

Annons

”Robinson 2009” spelas sedan en vecka in i Filippinerna. Därifrån kommer redan rapporter om stinkande mangroveträsk, dödliga djur och deltagare som svimmar.

Egentligen avslöjar TV4 deltagarnas namn först i dag.

Men kvällstidningarna har varit på plats de första dagarna, och i ett av Aftonbladets web-tv-inslag syns Ellenor Pierre från Gävle tydligt, när hon med stor möda försöker få ihop en resväska fylld med lite väl mycket kläder.

– Jag tror att hon kommer att synas väldigt mycket framöver också. Hon är ju läcker, så man kan ju gissa hur hon vinklas, säger kompisen Sarah Jonsson, som just nu tar hand om Ellenors butik i ett par veckor.

Ellenor Pierre är en riktig Gävlebo. Hon har sina föräldrar här, hon har gift sig och skilt sig och fått tre barn som nu är 8, 10 och 12 år gamla.

Hon är utbildad kock, men har mest jobbat med kläder. Fram tills nyligen ägde och drev hon MQ-butiken i Valbo köpcentrum. I augusti öppnade hon sin nya butik Esprit Men i Valbo.

Ellenors mamma följer nu allt som skrivs om Robinson-inspelningarna.

– Just nu känns det inte så jättebra, när man läser om att det hade varit folk som svimmat på första ö-rådet. Då tänker jag att det är nog hon som gråter och vill hem, säger Elisabet Ellebo.

Men Ellenor ville ha sitt äventyr.

– Hon ville väl testa lite vad hon klarar av. Hon tänkte inte ens ta någon klocka med sig, hon ville verkligen känna på att vara strandsatt. Hon sa att hon inte skulle banga för att döda djur och äta vilket djur som helst, även om jag har lite svårt att tro det, säger Elisabet Ellebo.

Kompisen Sarah Jonsson beskriver Ellenor som en glad, impulsiv och påhittig känslomänniska, som gillar att springa, shoppa och laga mat.

– Hon är inte rädd, kanske att hon borde tänka efter lite mer. Men jag tror att hon kommer att klara sig länge, hon är bra med människor och anpassar sig.

Mer läsning

Annons