Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När bryggan slår yoga

/
  • Bryggan jag talar om ligger alldeles nedanför segelklubbens klubbhus. Bryggan är både sliten och stickig men ack så charmig.
  • Se upp för stickor och rostiga spikar - behåll badtofflorna på!

En sticka under fotsulan, vad kan vara mer irriterande? Så hur kan då tolv råa, hårda och stickiga plankor vara det bästa sättet för mig att spendera ledig tid på?

Svaret: Det är en brygga.

Annons

De tolv träplankorna skulle egentligen ha varit många fler, både på bredden men framför allt på längden. Men precis som så mycket annat så har den förstörts av vinterns istid.

För mig är dock Granskärs brygga fullt tillräcklig som den är just nu, trots att det fattas lite bräder här och var.

Jag är ingen båtägare, jag är inte den som kan läsa ett sjökort och inte heller den som kan använda karta och kompass. Dit min näsa pekar, för mig är det norr.

Som tur är har jag personer i min närhet som kan allt det där som jag inte klarar av. Det är de som styr båten knappa 25 minuter från Testeboån ut mot Granskärs brygga. Min uppgift under hela turen är bara en sak - att njuta (och kanske försöka ta emot när vi "parkerar".)

När mina tår äntligen nuddar bryggans rispiga trä är jag hemma. Det är då jag upplever någon form av yogatillstånd - en frihetskänsla som jag inte kan uppnå på annat sätt än då jag är omgiven av havet och ansiktet är strävt av salt.

Jag behöver inte göra solhälsningen eller sitta i lotusställning, de tolv råa och stickiga träplankorna som vetter ut mot Engesberg är gott nog för mig.

Men nästa gång behåller jag badtofflorna på.

Mer läsning

Annons