Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NASA nästa för Gävlehjälten Adam

/

Att rädda någons liv är gigantiskt. Att få uppleva en av NASA:s raketuppskjutningar live är inte så pjåkigt det heller. Snart kan 14-årige Adam Ivarsson från Gävle stoltsera med att ha upplevt båda delarna.

Annons

- Det ska bli jättekul! säger han med ett brett leende.

Det är nu i juli tre år sedan Adam, då 11 år gammal, räddade en 65-årig man från att drunkna vid Sörtuttsbadet. Vid en gala för visat civilkurage, anordnad av TV3 och Aftonbladet i december förra året, belönades hans hjältemod med en resa till NASA i USA. Tanken var att han på plats bland annat ska få bevittna uppskjutningen av den rymdfärja Christer Fugelsang finns med på. Mycket mer än så har Adam ännu inte fått veta och tanken är just att det ska vara lite hemligt, berättar pappa Mattias.

– Jag har inte fått veta något alls förutom uppskjutningen. Jag hoppas att jag ska få göra saker, kanske träffa Christer Fugelsang, men jag vill inte skapa falska förhoppningar för mig själv, säger han.

Att han är lite försiktig förstår man, särskilt som de fått veta att uppskjutningen flyttats fram till den 18:e augusti. I dagsläget skulle det betyda att Adam och pappa Mattias, som redan har flygbiljetterna bokade, missar den. Men Adam är ändå hoppfull,

– Vi skulle åka hem den 17:e men vi försöker ändra det två dagar, säger han.

Skulle det värsta hända och det inte går har Adam ändå en spännande resa att se fram emot. Både han och pappa Mattias har packat lätt för att kunna resa så smidigt som möjligt, de har nämligen bestämt sig för att ta tillfället i akt och besöka både Miami och New York när det ändå är i USA och sammanlagt blir de borta i lite mer än tre veckor.

I framtiden vill Adam gärna jobba som ingenjör i rymdbranschen och vem vet, kanske är det han som blir vår näste svensk i rymden.

 

 

 

Mer läsning

Annons