Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Nästan omöjligt att ta bussen"

Det är dumt att dra ned på turtätheten om man vill få fler bussresenärer. Det säger Sigurd Andersson, pensionär från Forsbacka som vill ha tillbaka 30-minuterstrafiken på orten.

Annons

Den nya hösttidtabellen för stadsbussarna innebär förändringar för de redan hårt prövade Forsbackaborna. Under förmiddagar och runt lunch blir turtätheten glesare med 90-minuterstrafik till Valbo, jämfört med dagens utbud på en buss i timmen. Till förbättringarna hör dock att det blir fler direktturer med buss 91 från centrala Gävle till Forsbacka på eftermiddagar och tidiga kvällar.

– Det gynnar något dem som har sådana arbetstider. Men för kvällsarbetande personer är det nästan omöjligt att ta bussen, säger Sigurd Andersson.

Han är själv pensionär och åker buss någon gång ibland. Han menar att Forsbackaborna är vana vid 30-minuterstrafik och tror att många nu har tröttnat på att åka buss och tar bilen i stället.

– Vi har aldrig fått något klart besked om varför de har försämrat. Jag tycker att det är ojämlikt om man jämför med andra stadsdelar.

Mer läsning

Annons