Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nina och Martin tog en titt hos grannen

/
  • MÅNGA BESÖKARE. Riktigt många kom till visningen av första lägenheten i Grand. Två som av alldeles särskilda skäl var där, var Nina Pudas och Martin Dahlin som köpt lägenheten ovanför och ville ta sig en tjuvtitt inne hos blivande grannen.
  • bara tio kvar. Sammanlagt finns 65 lägenheter i HSB:s bostadsrättsförening och i dagsläget är alla utom tio sålda.

En strid ström av människor kom och tittade när det i går var visning av den första lägenheten i Grand.

Det var allt från unga, nykära till stadgade pensionärer som ville titta på trean på 130 kvadrat som är till salu för dryga två miljoner kronor.

Annons

Två som av alldeles särskilda skäl kollade in HSB:s visnings-lägenhet i bostadsrättsföreningen Grand (tidigare CH:s äldsta del) var Nina Pudas och Martin Dahlin.

– Vi har köpt en lägenhet en våning upp och nu är vi och tjuvkikar på hur det ser ut hos blivande grannen, sa Nina Pudas med ett skratt.

Deras egen lägenhet, en något mindre fyra, har de ännu inte fått komma in i.

– Så vi vet inte vad vi köpt. Vi vet inte alls hur långt de har hunnit med vår lägenhet, men vi flyttar in i mitten av december, berättade Martin Dahlin.

En liten föraning av sin egen lägenhet fick de nog ändå i går. Paret kunde konstatera att deras kök är lika som i visningslägenheten och tapeten i sovrummet likaså.

Nina Pudas och Martin Dahlin kommer från början från Uppsala och Härnösand, men närmast har de bott i Norrköping.

– Sedan en månad bor vi tillfälligt i Sätra och räknar dagarna tills vi får tillträde hit.

Även deras lägenhet gick på cirka 2 miljoner kronor.

– Priset är ganska högt, men räntorna är ju låga. Och att få vara med från början och välja hur man vill att lägenheten ska se ut har ett stort mervärde, konstaterade de.

65 lägenheter finns i bostadsrättsföreningen och i dagsläget är alla utom tio sålda.

Billigaste lägenheten är en tvåa på 56 kvadrat med fransk balkong för dryga miljonen och 2 153 kronor i månadsavgift. Dyrast är en femma på 183 kvadrat med både hörnbalkong, vanlig balkong och bastu. Den kostar dryga 3,5 miljoner kronor och månadsavgiften ligger på 6 420 kronor.

Inflyttningen ska ske i tre etapper. I den första uppgången, som ligger på Norra Central- gatan närmast hotellet ska de nya bostadsrättsägarna flytta in 1 oktober.

Nästa uppgång öppnar 1 november och den sista, med porten mot Ruddammsgatan, 15 december.

Mer läsning

Annons