Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ninni utvecklar Söders Deli

/
  • GILLAR ITALIENSKT. Ninni Classon Ekroth har ett förflutet som hemkunskapslärare men älskar det italienska köket och  vill inte bara servera hälsosam och näringsriktig mat på Söders Deli. ”Jag vill nå den breda massan och inte ge någon dåligt samvete”, säger hon.

Det sitter brunt papper på skyltfönstren till Söders Deli. Men om ett par veckor öppnar delikatessbutiken igen med nya ägare och lunchmat i lösvikt.


– Jag är ingen finlirare, jag gillar robusta bufféer, säger Ninni Classon Ekroth.

Annons

Hon drev vandrarhemmet i Gamla Gefle i nio år och har även jobbat som hemkunskapslärare. Och det var när hon blev uppsagd från tjänsten i Gävle kommun som tanken på ett eget ställe blev verklighet. Delikatessbutiken på söder kändes rätt. Hon hade handlat där själv och gillar konceptet med butik, liten matservering och catering.

– Det här är precis min stil. Jag är ingen kallskänketyp som går ut med à la carte, jag tycker mer om en robust buffé, säger hon och berättar att hon kvällen innan lagade mat åt 33 gäster på den 17-åriga dotterns födelsedag.

Söders Deli har hon tillsammans med särbon Göran Persson som är marknadschef på Uppsala konsert och kongress. Han ska sköta inköp och marknadsföring. Hon sköter matlagningen och den dagliga ruljangsen tillsammans med en anställd.

De ska sälja på lunchmat i lösvikt, ett koncept hon först såg i New York. Kunden får själv ta för sig av en buffé och sedan betala efter vad det väger. Det ska bli mycket variation men en del pasta, pajer och en daglig GI-rätt.

– Naturligtvis måste jag ha ett grundutbud, men sedan vill jag variera mig. Jag älskar det italienska köket, men ska använda närproducerade livsmedel också, säger hon.

Tidigare Delikunder har lovordat delirullarna som Ninni vill försöka göra åtminstone lika goda som föregångaren, helst godare.

Mer läsning

Annons