Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nnenna har polisanmält hög chef på skolkontoret

/
  • SJUKSKRIVEN. Nnenna Larsson säger att hon är psykiskt slut efter sin tid som chef för Elevhälsan.

Utfrysning, trakasserier, hot och tillsägelser om att inte prata med media. Bara ett halvår efter att Nnenna Larsson tillträtt som chef för Elevhälsan i Gävle känner hon sig utmanövrerad och psykiskt slut.

Annons

Hon har nu sjukskrivit sig och polisanmält en av skolkontorets högsta chefer för ofredande.

Cheferna för Elevhälsan har under det senaste decenniet inte varit långvariga på sina poster.

– Jag är den nionde på åtta år, säger Nnenna Larsson.

Hon upptäckte snabbt saker hon ville ändra på, men upplevde arbetet som tungrott. Nnenna Larsson anser att hon blivit sidsteppad.

– Det har blivit värre och värre. Jag stryps på information och många beslut är muntliga och går inte att hitta i några protokoll.

Efter att hon försökt påtala behovet av nya lokaler för anställda och inte tyckt sig få gehör vände hon sig direkt till lokalansvariga.

Kort därefter, i början av september, kom hennes dåvarande chef oanmäld in till hennes kontor sent på eftermiddagen.

– Under två timmar talade han om för mig hur dålig jag är och hur han och andra pratar illa om mig. Han gjorde sig flera gånger lustig över mitt förnamn och låtsades stamma fram det, säger hon.

Enligt Nnenna reste sig chefen plötsligt upp och stegade snabbt fram till henne, vit i ansiktet och med aggressivt kroppsspråk. Nnenna slet åt sig ett kollegieblock som skydd, chefen lutade sig över henne och slet det ur hennes hand.

– Jag försökte hålla mig lugn och sa att jag ville gå hem. Klockan var då närmare halv sju på kvällen.

Chefen gick då därifrån. Men Nnenna kunde inte släppa rädslan.

En kort tid senare ringde chefen och ville ha ett nytt möte med henne. Nnenna säger att hon blev panikslagen, svimmade och skadade foten.

Mötet blev inställt, men chefen kom enligt Nnenna i stället dagen efter, smällde hårt i dörren, slog näven i bordet och krävde att få veta vad hon sagt till pressen.

– Jag blev bara tyst.

Nnenna rapporterade vad som hänt till förvaltningschefen Frank Stoor. Hon blev i samma veva fråntagen en översyn hon höll på med som skulle anpassa rutinerna för barn i behov av särskilt stöd. Nnenna fick också en tillfälligt förordnad personlig chef.

– Jag förstod inte vad som hände, först efter en vecka fick jag veta vad den personen hade för roll, säger Nnenna.

Hon polisanmälde sin tidigare chef för ofredande. Förundersökningen lades först ner eftersom ofredande inte kunde styrkas.

– Den som tagit upp anmälan hade inte fått med hela händelseförloppet, säger Nnenna Larsson.

Hon kommer nu att komplettera anmälan i samråd med sin advokat.

Mer läsning

Annons