Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrvidden köper industrihus på Näringen av kommunen

Fastighetskoncernen Norrvidden köper den så kallade Tico-fastigheten på Näringen i Gävle av kommunägda Gavlefastigheter för 11 miljoner kronor.

Annons

– Det är ingen kärnverksamhet för oss att äga den här fastigheten. Affären frigör kapital som vi kan använda för andra investeringar, säger Cathrine Holgersson, vd i Gavlefastigheter.

Peter Andersson, vd i Norrvidden Fastigheter, uppger i ett pressmeddelande att förvärvet blir ett naturligt komplement till andra fastigheter som Norrvidden äger i området.

Norrvidden äger sedan tidigare grannfastigheten där finskägda verkstadskoncernen Rukki är hyresgäst. Rukkis dotterbolag Gasell Profil hyr också lokaler i Tico-fastigheten.

Gavlefastigheter fortsätter koncentrera sig på att äga skolor, dagis och andra lokaler med kommunal verksamhet och att utveckla Teknikparken vid Kungsbäck.

Norrvidden ägs av den jämtländske finansmannen Maths O Sundqvist och äger fastigheter i bland annat Luleå, Umeå, Härnösand, Sundsvall och Gävle.

I Gävle äger Norrvidden bland andra affärshusen Flanör och Wasahuset, fastigheten där Arbetsförmedlingen håller till, ett magasin på Norra Skeppsbron och Prefabtekniks lokaler på Brynäs.

Mer läsning

Annons