Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nostalgichock när fritidsgården fyllde 30

/
  • trivs. Christoffer Ångman och Filip Larsen går i sexan och har börjat gå på Legenden nu under hösten. ”Ett riktigt bra ställe”, tycker de om den 30-årsjubilerande fritidsgården.
  • Minns du? Gamla Humlan-besökaren Hans Mellberg snackade minnen med fritidspedagogen ”Pingo”, Ingemar André.

– Det är inte sant! Är det där verkligen jag? Och hur såg vi ut egentligen? Hans Mellberg, i dag 42 år, upptäckte ett foto av sig själv som 17-åring på fritidsgårdens Legendens 30-årsjubileum och fick en riktig nostalgichock.

Annons

På fritidsgården Legenden, som fram till för fem år sedan hette Humlan, i Bomhus har ungdomar fikat, ”hängt”, lirat i band och spelat pingis och biljard i 30 år. Både i går och i fredags har det därför varit jubileumsfirande på gården, med såväl gamla som nya besökare.

Fritidspedagogerna hade letat rätt på massor av gamla bilder från tidigt 80-tal och framåt som satt uppsatta på tavlor till allmän beskådan. En som hittade sig själv på bild som vackert rödlockig yngling var Hans Mellberg.

Spelade med Hemlin

– Oj, så roligt. Jag såg på Facebook att det skulle vara jubileumsfest och tänkte att jag måste gå hit för jag hängde ju jämt, jämt, jämt här som tonåring, sa han.

På den tiden spelade han i samma band som Håkan Hemlin, men det tog ett tag för Hans Mellberg innan han kom på vad de kallade sig själva.

– Mesiah var det. Vi var väldigt bra förstås.

Några av dem som också har sina rötter på gården är medlemmarna i Gävles största band Isolde. De uppträdde på fredagskvällen, liksom även bandet P.D. och fakiren Orthae.

Nyare besökare på Legenden är Christoffer Ångman och Filip Larsen som går i sexan. De har börjat gå till gården nu under hösten.

– Vi brukar spela pingis, biljard eller bara hänga. Det är ett riktigt bra ställe, sa de.

Mer läsning

Annons