Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan du anmäla intresse för Gävles högsta bostadshus

/

Vill du flytta in i Gävles högsta bostadshus?
Då är det nu hög tid att skicka in en intresseanmälan till bostadsrättsföreningen Silvertornet.

Annons

Läs mer: Här kan 10 500 bostäder byggas

Med 16 våningar och 62 bostadsrättslägenheter kommer Silvertornet på Muréngatan på Söder att bli Gävles högsta bostadshus.

Planerad byggstart är hösten 2016 och huset, med nyskapande arkitektur, stora balkonger och moderna planlösningar, beräknas stå klart sommaren 2018 – men redan nu kan en intresseanmälan göras till bostadsrättsföreningen Silvertornet.

– Det kommer att bli högre takhöjd i de här lägenheterna än normalt. Högre takhöjd gör väldigt mycket när man kommer in i en bostad, det blir en helt annan rymd. Det kommer att bli ljusa och rymliga lägenheter med öppna planlösningar, säger Göran Cronwall, vd på Prenova Bygg och Projektutveckling, som bygger huset.

I samma kvarter kommer trygghetsboendet Takterrassen, med 70 lägenheter, att ligga. Där ska det vara klart för inflyttning i februari 2017.

Läs också: Byggklart för drygt 300 nya bostäder

Miljö och hållbarhet kommer att stå i fokus genom hela byggprocessen och huset kommer att ha en mycket låg energiförbrukning.

– Vårt mål är att skapa en attraktiv boendemiljö mitt i staden, säger Göran Cronwall.

Alla boende får dessutom tillgång till en stor takterrass.

– I Silvertornet får varje livsnjutare ett förstklassigt boende i Gävles häftigaste hus, säger Karolina Nilsson, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Gävle.

Bostadshuset kommer att bestå av 35 treor, 26 tvåor och en etta.

Läs mer: Nya bostäder kan byggas i gamla industrilokaler

Mer läsning

Annons