Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan du träna på nya utegymmet

/

Här kommer en fin sommarpresent till alla motionärer och muskelbyggare.
På torsdagen står det nya utegymmet på Stora Vall färdigt att användas.
– Jag tror även att många flanörer kommer att våga testa de här maskinerna, säger Christian Thunarf, landskapsarkitekt på Gävle kommun.

Annons

Målsättningen var att det nya utegymmet på Stora Vall skulle ha färdigställts tidigare, men av olika anledningar har processen tagit längre tid än planerat.

– Det är många små faktorer som påverkat. Vid det tidigare gymmet var maskinerna monterade direkt i gräset, men enligt nya regler måste det finnas ett fallskyddsunderlag. Nu har ett större ingrepp på naturen gjorts och fundamenten till redskapen har gjutits på annan plats, säger Cristian Jansson, parkingenjör på Gävle kommun.

På onsdagen monterades åtta nya maskiner av Markbyggarna, på samma plats där det tidigare gymmet varit placerat. Cristian Jansson har haft ett nära samarbete med Christian Thunarf i jobbet med det nya gymmet.

– Jag har skött kontakten med entreprenörer, medan Christian har mer kunskap om utrustningen och det estetiska, säger Cristian Jansson.

Målgruppen är bred – både motionärer och muskelbyggare ska känna sig hemma i miljön.

– Jag tror också att människor som normalt sett inte går på gym kommer att stanna till här och våga testa. Maskinerna täcker in alla stora muskelgrupper och jag tycker mycket om färgen på maskinerna. Dom är fräscha och mer robusta än de förra, säger Christian Thunarf och fortsätter:

– Sedan är det här en etablerad plats i en väldigt vacker miljö. I stället för att stå och titta på sig själv i en spegel inomhus kan man uppleva parken här samtidigt som man tränar.

Redan på torsdagen ska de nya maskinerna vara klara att utnyttja.

– De gamla var för slitna och eftersom det här har varit ett så pass välbesökt gym har behovet av ny utrustning varit jättestort, säger Cristian Jansson.

– Och snart är vi äntligen i mål.

Även vid Boulognerbadet, Gävles nya stadsbad som invigs den 27 juni, ska ett gym anläggas. Det kommer att skilja sig en aning mot gymmet på Stora Vall – och beräknas vara färdigt tidigt i höst.

Mer läsning