Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan Hedesundaborna lämna prylar för återbruk

/
  • Nu kommer det gå att lämna in kläder som går till second handförsäljning på återvinningscentralen i Hedesunda.

Nu finns det möjlighet att skänka användbara möbler, prylar och kläder till välgörenhet på återvinningscentralen i Hedesunda.

Annons

Sedan tidigare har Gästrike återvinnare erbjudit möjligheten att lämna saker för återbruk på sex av sina återvinningscentraler. Från och med torsdag går det även att göra det i Hedesunda.

Britt-Marie Berglund, miljöpedagog på Gästrike återvinnare, tycker det är viktigt att de nu kan ta emot textilier för återanvändning, så att kläderna inte behöver eldas upp för energiutvinning.

– Textilier är något som har hög klimatpåverkan eftersom vi konsumerar mycket textilier i Sverige i dag. Och det gör att vi är jätteglada att kunna erbjuda ett sådant här samarbete.

Insamlingen sker i samarbete med ABF:s biståndsverksamhet ReDo, som kommer att bemanna återvinningscentralen med sin släpvagn.

Gästrike återvinnare samarbetar med flera välgörenhetsorganisationer för att ta emot begagnade prylar på sina återvinningscentraler. Målet är att alla centraler ska kunna ta emot saker som kan återanvändas och inte bara återvinnas.

Britt-Marie Berglund menar att det även är bra marknadsföring för organisationerna.

– Vi säljer inga saker på återvinningscentralen och man får inte ta någonting därifrån. Men man hör ju ofta att 'men den där lampan skulle jag vilja ha' eller 'den hyllan skulle vara bra'. Och då kan vi säga: 'Men åk till Myrorna eller Erikshjälpen på torsdag så finns den där'.

Mer läsning

Annons