Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kommer det lysa över Köpis igen

Valbo köpcentrum har återigen fått tillstånd att sätta upp sina två strålkastare som gör reklam i luften. Den här gången varar tillståndet fem vintrar framöver.

Annons

Som vanligt var politikerna i bygg- och miljönämnden oeniga när de skulle fatta beslut om tillstånd för de omdiskuterade strålkastarna. I år var det tio ledamöter som röstade ja och tre som reserverade sig mot beslutet som innebär att köpcentrat får tända lamporna mellan 14 november och 28 februari 2009 med undantag för julafton och juldagen. Strålkastarna får vara tända tre timmar varje kväll, 18–21 på vardagar och 16–19 på helger.

– Det är rimliga tider. Jag tycker inte att det här är hela världen, utan något marginellt, säger bygg- och miljönämndens ordförande Lena Lundgren, s.

Nästa år behöver inte Valbo köpcentrum göra någon ny ansökan om bygglov för sina strålkastare. Det lov som nämnden godkände gäller nämligen inte bara för i vinter, utan för fem vintrar fram-över.

Miljöpartiets ledamot i nämnden, Lars Westerberg, var en av dem som sade nej till strålkastarna.

– Jag är fundersam mot skylights eftersom de gör så att man inte ser någon natthimmel. Det är inte så lång tid de ska vara tända, men för mig var det mest en princip att rösta nej, säger han.

Mer läsning

Annons