Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny beroendemottagning öppnar i juni i Gävle

I mitten av juni öppnar Gävles nya beroendemottagning. Alla fyra sjuksköterskor som anställts jobbade tidigare på GBC, socialtjänstens behandlingscentrum som lades ned för drygt ett år sedan.
– Det känns ljuvligt, säger sjuksköterskan Mia Samuelsson.

Annons

Sista februari tog GBC:s öppna mottagning ned sin skylt i Bomhusgården. Sjuksköterskorna blev omplacerade eller uppsagda. Första juni samlas fyra av de fem sköterskorna och läkaren igen, den här gången på Södertull och landstingets nya beroendemottagning. Drygt en vecka senare börjar de ta emot patienter för abstinensbehandling och senare i juni blir det officiell invigning.

Men Mia Samuelsson är redan där.

– Jag håller på att få allt material på plats, från möbler till mediciner, säger hon.

Hon har jobbat i äldreomsorgen några månader, men tvekade inte en stund när de här jobbannonserna kom ut.

– Det här är det jag vill göra. Det är positivt för alla, för oss, mottagningen, patienterna och landstinget att vi jobbat med det här tidigare, säger hon.

Den största skillnaden blir att det inte kommer att bedrivas terapi i samma hus. Socialtjänsten kommer visserligen att ha en socialsekreterare och en behandlingsterapeut på plats, men mest för att hjälpa patienterna vidare. Sin missbruksbehandling har socialtjänsten i Hemstahemmet, ett stenkast från Södertull.

– Det återstår att se om det blir bättre eller sämre. Det är fantastiskt att få bygga upp något nytt, säger Mia Samuelsson. Hanna Lundquist

Mer läsning

Annons