Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny bevisning i överklagade dopningsmålet

/

Paret från Gävle som dömdes för dopningsbrott har överklagat till hovrätten för att få lägre straff. Åklagaren svarar med att kräva straffskärpning. Till hovrättsförhandlingarna kommer han med ny bevisning som ska visa att paret har sålt mer dopningspreparat än tingsrätten kom fram till.

Annons

Gävle tingsrätt dömde den 51-årige mannen till 2,5 års fängelse för grovt dopningsbrott och brott mot lagen om handel med läkemedel. Hans sambo dömdes till ett års fängelse för medhjälp och för skyddanden av brottsling.

51-åringen uppgav att dopningspreparaten bara har varit en mindre del av försäljningen, och att läkemedelsförsäljningen som ger lägre straff varit större.

Det ifrågasätter nu åklagaren Peter Olofsson. Han kallar till hovrätten in nya vittnen som ska visa att medicinförsäljningen bara var ett komplement till dopningsförsäljningen. Medicinerna används av kroppsbyggare för att dämpa vissa bieffekter av dopningen.

Olofsson hävdar också att 51-åringen och sambon har begått brotten tillsammans och i samförstånd. De har bott tillsammans och båda har haft vinst av försäljningen. Båda bör dömas för bådas handlingar, hävdar åklagaren.

 

Mer läsning

Annons