Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny brand på Nygatan

/

På onsdagen brann det i centrala Gävle igen.
Strax efter 16.30-tiden larmades räddningstjänsten om en brand ovanför Nygatan Nio Hårstudio.

Annons

Knappt tre dygn efter Winnbranden rapporterades det på onsdagen om en ny brand i Gävle – även den här gången på Nygatan.

Räddningstjänsten fick larmet strax efter 16.30-tiden om att det brann i ett flerfamiljshus ovanför Nygatan Nio Hårstudio och att det var öppna lågor.

Pär Törnhult, tjänstgörande inre befäl vid räddningstjänsten i Gävle, meddelar strax efter 17-tiden att det handlar om en lägenhetsbrand som nu är släckt. Branden har inte spridits till resterande byggnad.

Ola Grönberg, räddningsledare på plats från Gästrike räddningstjänst, säger att branden kunde släckas snabbt och att inga personer har kommit till skada.

– Inga vad vi vet. Brandorsaken är inte heller klarlagd, säger han.

Under onsdagskvällen säger inre befäl Johan Melin på Gästriklands räddningstjänst att branden startade i lägenhetens kök. Där är brandskadorna omfattande och resten av lägenheten är rökskadad. Brandorsaken är fortfarande inte känd och tekniska undersökningar kommer inledas under torsdagen.

Söndagens brand, också den på Nygatan, är heller inte färdigundersökt. Både polisens och räddningstjänstens tekniker fortsätter sitt arbete där.

– Det finns inga samband med söndagens brand i Winn-huset. Det är vi säkra på, säger han.

Mer läsning