Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny cykelväg mellan Valbo och Hagaström

/
  • AVSTÄNGT FÖR RENOVERING. Här gick den gamla Salabanan. Bron över Gavleån i Valbo som förbinder Åbyfors med Durovägen i Hagaström har varit avstängd sedan 1995 men används ändå då och då. Nu vädjar tekniska kontoret till allmänheten att inte beträda bron under renoveringsarbetet.
  • SKA BYTAS UT. De 100 träbjälkarna i den gamla bron är murkna och ska bytas ut. Renoveringen av bron på den gamla Salabanan i Valbo beräknas vara klar senare i höst.

Nu ska bron på den gamla Salabanan mellan Hagaström och Valbo renoveras. Bron öppnas för gång- och cykeltrafik senare i höst.

Annons

Förbindelsen över Gavleån, mellan Robert Carricks väg i Valbo och Kvarnåkervägen väster om handelträdgården i Hagaström, har varit avstängd sedan 1995 eftersom bron är sliten och utgör en säkerhetsrisk.

Men enligt Kai Olsson på tekniska kontoret har den använts ändå.
– Nu är det här en byggarbetsplats och vi hoppas att människor respekterar det, för ju längre arbetet lider ju farligare blir det, säger han.

En knapp kilometer gång- och cykelväg i anslutning till bron ska också asfalteras för att binda ihop förbindelsen.

Vägen, som beräknas bli färdig nästa åt, ska även få belysning.

Investeringen landar sammanlagt på 1,5 miljoner kronor, en summa som delas mellan tekniska kontoret och kommunens säkerhetsenhet.

Mer läsning

Annons