Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny mötesplats för ungdomar i centrum

Det blir en ny mötesplats för ungdomar i centrum när Block 17 läggs ned. Det enades kultur- och fritidsnämndens politiker om i går.
Fyra fritidsgårdar ska ansvara för verksamheten, men frågor om läge och vem som ska stå för lokalkostnaderna återstår.

Annons

Det enhälliga beslutet blev alltså att godkänna det tredje av de fyra alternativ som kultur- och fritidsnämnden i går hade att ta ställning till.

Det innebär att fritidsgårdarna i Bomhus, Sätra, Andersberg och Brynäs tillsammans driver den nya mötesplatsen som ska skapas i centrum för ungdomar.

– Det ska inte vara en klassisk fritidsgård, utan en mötesplats. Det behöver egentligen inte finnas så mycket verksamhet, säger Max Hebert (V), ledamot i nämnden.

Bakgrunden är att Block 17:s kontrakt redan har gått ut, men att fritidsgården drivs vidare på dispens fram till sista maj i år.

Nämndens bedömning är att de nya, hårdare kraven på fritidsgårdar om att de ekonomiska bidragen inte får gå till att betala hyra blir svåra för Block 17 att leva upp till.

– Rent ekonomiskt innebär det här beslutet att de 700 000 kronor som ”Blocket” får i driftsstöd finns kvar att använda till verksamheten, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars-Göran Ståhl (S).

Den stora frågan om lokal är dock inte löst än.

Korskyrkan på Nordost, Musikhuset och Sankt Ansgars Hus är några hus som har diskuterats.

Frågan om finansiering av hyran återstår också att lösa, eftersom bidraget inte får användas till att betala hyreskostnader.

Mer läsning

Annons