Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny satsning kan ge60 jobb i Norrsundet

Ska förnyelsebar energi ge ett 60-tal arbetstillfällen i Norrsundet?
En utredning ska nu påbörjas för att se om en industriproduktion inom förnyelsebar energi är möjlig att genomföra i Norrsundet.

Annons

Initiativtagare är Gävle kommun, och positivt inställda är både länsstyrelsen och Region Gävleborg. Medfinansiär är Stora Enso.

Initiativtagare till satsningen är Gävle Näringslivsavdelning, som tittat på detta i samarbete med Länsstyrelsen och Region Gävleborg. Från GNA är det Lars Engstrand och Göran Ågren, Britt-Marie Edfelt från länsstyrelsen och Mats Törnqvist från Region Gävleborg. Medfinansiären Stora Enso representeras av Tommy Möller.

Utredningen omfattar att se över förutsättningarna för tillverkning, forskning och utveckling inom ny teknologi.

– Målet är att skapa och bereda förutsättningar för etablering, drift och utveckling av en lönsam verksamhet i Norrsundet inom förnyelsebar energi, specifikt solceller, som inledningsvis kan generera ett 60-tal nya arbetstillfällen i bygden, säger Lars Engstrand på Gävle kommuns näringslivsavdelning.

– En etablering av det här slaget kan få stor betydelse både för Norrsundet och för tillväxten i regionen. Satsningen omfattar förutsättningar för både tillverkning, forskning och utveckling med ny teknologi inom den förnyelsebara sektorn och detta kan ge goda synergieffekter även inom verkstadsindustrin i regionen och utveckla samverkan med högskolor och universitet, säger Britt-Marie Edfelt.

– I den regionala utvecklingsplanen har vi klart visat på förnyelsebar energi som ett prioriterat utvecklingsområde, säger Mats Törnquist på Region Gävleborg.

Mer läsning

Annons