Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny skola byggs i Strömsbro

En helt ny skola kommer att byggas i Strömsbroområdet. Organisatoriskt ska den tillhöra Strömsbro skola och ha plats för omkring 100 elever i årskurserna F-3. Skolan väntas vara färdig till höstterminen 2013.

Annons

Arbetarbladet berättade i går om att ett sjunkande elevunderlag hotar Kastets Montessoriskola i Gävle. I Strömsbro går utvecklingen åt motsatt håll. Där förväntas antalet elever stiga med 100–120 fram till 2012–2013 och Strömsbro skola räcker inte till för att härbergera alla.

– Fler och fler bygger hus och bor på Norrlandet. Det sker också en förtätning i Lindbackaområdet, säger Hans Hedlund, lokalansvarig på barn- och ungdomsförvaltningen.

Bara några år efter att minskade elevkullar tvingat fram skolstängningar byggs nu därför en ny skola.

Den ska heta Tallbackens skola och ligga granne med Tallbo särskola.

I dag finns en bågformig byggnad där som för tillfället används av ett arbetslag på Elevhälsan. I april ska den rivas för att ge plats åt de nya lokalerna.

– Den är så pass sliten att det inte lönar sig att bygga om, säger Hans Hedlund.

Tallbackens skola kommer att innehålla fyra klassrum, kök, matsal och personalutrymmen. Maxim Arkitekter har fått uppdraget att utforma den.

Den första etappen kostnadsberäknas till cirka 20 miljoner kronor. Om det blir en andra etapp återstår att se.

– Det beror på om vi senare ser att vi behöver en större skola eller en förskola i lokalerna, säger Hans Hedlund.

Byggstarten är beräknad till någon gång i maj-juni och byggnaden ska vara klar för inflyttning till läsåret 2013/2014.

När barnen har slöjd får de förflytta sig till Strömsbro skola. Idrottsundervisningen äger rum i den nya sporthallen på Testebovallen som beräknas stå klar samtidigt som skolan.

Tanken är att barnen ska gå sina första skolår på Tallbackens skola, de kommer sedan sannolikt att fortsätta i fyran på Strömsbro skola.

Mer läsning

Annons