Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny värstingkarusell och eget poolparty för niorna

/
  • STOLT OCH NÖJD. Projektledare Thed Stjerneklev visar upp Alice och Robin från Idol 2008. De och tio lokala band står för musikunderhållningen på skolavslutningsfesten.
  • LADDAR UPP. Petra Andersson visar upp budskapet stolt och nykter. Längst bak Jesse Brodin från Treffen, Kristian Persson, Tobias Ekström och Sofia Hägglund från Soffan. Framför dem står Emelie Larsson, Johanna Spurny, Julia Östlund, Linnea Andersson, Alexandra Dahlund och Emma Andersson.

En vip-hörna för årskurs nio, en häftig åkattraktion, tio lokala band och paintball vid stranden. Det är årets nyheter på Stolt och Nykter i Furuviksparken.
– Det blir även skumdisco och femkamp för niorna, säger Petra Andersson, 15 år.

Annons

Sedan 2001 har arrangemanget Stolt och Nykter arrangerats för högstadieeleverna. Drogfritt firar de in sommarlovet. Runt 3 500 ungdomar brukar delta och de kommer från många olika kommuner - senast åkte högstadieungdomar ända från Älvdalen till Furuvik.

– Ett positivt och attraktivt arrangemang och utan hjälp från fritidsgårdarna skulle det aldrig bli någonting, säger projektledare Thed Stjerneklev från BIG.

Även om det är en välbesökt tillställning, så har det varit svårt att locka de som går nian till Furuviksparken. I år har man tagit hjälp av en referensgrupp, ungdomar från olika fritidsgårdar, som kommit med förslag. Resultatet är Carribean Night - ett avskilt område som bara är för elever från nian.

– Det kommer att bli beachtema, mänsklig bowling och hinderbana, säger Petra Andersson.

Niorna håller till vid poolen och de kommer även att ha ett eget disco.

En värsting karusell har hyrts in till årets arrangemang.

– Den heter Extreme och vänder upp och ner på hela kroppen, säger Tom Widorson vd Furuviksparken.

En annan nyhet är att det finns tillgång till garderob på området.

– Tidigare har vi haft lite problem med försvunna väskor, säger Thed Stjerneklev.

I går släpptes även vilka artister som ska uppträda. Det blir Idoltema - Hedesundas stolthet Alice Svensson och hennes kollega Robin Bengtsson, som knep tredje platsen. De uppträder på stora scenen.

På den lilla scenen är det tio lokala band från länet som uppträder och schemat är redan fullt.

Det kommer även att vistas en hel del vuxna på området - personal från fritidsgårdarna, vakter, poliser och Röda Korset. Vid entrén tas blåsprov på både vuxna och högstadieelever.

– Det händer, men är väldigt sällsynt, att vi plockar någon som har alkohol eller är berusad. Om det finns en par onyktra på området så sticker de ut bland alla nyktra, säger Thed Stjerneklev.

 

 

Mer läsning

Annons