Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya majoriteten satsar på "den nära vården"

Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet lade i dag fram riktlinjerna för den nya politiska majoriteten i landstinget Gävleborg. "Ansvar" och "kraftsamling" är några av orden som lyfts fram

Annons

"Den nya majoriteten föreslår en reviderad budget för 2009, som möter de kraftigt minskade skatteintäkterna i år och kommande år", skriver partierna i ett pressmeddelande.

- Sedan fullmäktige antog budgeten i december har vi fått prognoser som minskar våra skatteintäkter med 79 miljoner kronor bara i år. Kommande år ser det ännu värre ut. Landstinget är inne i ett tufft läge, men vi bedömer att den reviderade budgeten är realistisk, säger Ann Margret Knapp (s).De tre partierna har också enats om en färdriktning för utveckling av länets hälso- och sjukvård, där fokus ligger på decentralisering genom ”En bra vård nära dig.”

- Det innebär en prioritering av den nära vården som landstingets basverksamhet och där arbetet med den sker i samklang med utformandet av en vårdvalsmodell för Gävleborg, säger Björn Brink (c)."För att kraftsamla och hålla en tydlig färdriktning har Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet enats om ett förslag till en ny politisk organisation, där hälso- och sjukvårdsnämnden upphör och ansvaret för driften av hälso- och sjukvården läggs över på landstingsstyrelsen"m, skriver man vidare.

Mer läsning

Annons