Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya misstankar mot unga Gävlerånare

Två av de unga rånare som har dömts i Gävle under hösten är nu misstänkta för ännu ett rån. Det skedde medan de ännu var på fri fot. Eftersom de hade mopedhjälmar med visir på sig har det varit svårt att identifiera dem.

Annons

Båda ungdomarna, 16 och 17 år gamla, dömdes i november av Gävle tingsrätt till fem månaders sluten ungdomsvård vardera, straff som de nu avtjänar.

Förutom flera av de gaturån som begåtts i Gävle i år var de skyldiga till både misshandel och grov misshandel och många andra brott.

I efterhand har det visat sig att polisen tror sig kunna knyta dem till ännu ett rån. En kille i 18-årsåldern tvingades i slutet av september att lämna från sig sin mobiltelefon till två rånare i Stenebergsparken.

– Båda rånarna bar mopedhjälmar med visir, och därför har de inte kunnat identifieras tidigare, säger åklagaren Joakim Johansson.

Om polisutredningen leder till åtal blir det en ny rättegång mot de båda. Enligt åklagaren är dock syftet inte främst att skärpa det straff de redan är dömda till, utan snarare att se till att brottsoffret för sina rättigheter tillgodosedda. Han kan till exempel ha rätt till skadestånd.

Mer läsning

Annons