Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya radhus föreslås på Söder

/
  • Ungefär sex nya radhus ska kunna byggas på Gustavsplan, en gräsplätt som ligger i korsningen Sofiagatan/Gustavsgatan, i närheten av Vallbacksskolan.

Det är stor efterfrågan på bostäder i centrala Gävle. Det är något kommunen vill tillmötesgå. Därför föreslår bygg- och miljöförvaltningen att det byggs radhus på Gustavsplan.

Annons

Det är en extern byggentreprenör som har kontaktat Gävle kommun och föreslagit att det på Gustavsplan skulle passa att bygga några radhus för att tillmötesgå efterfrågan på centrala bostäder.

Bygg- och miljöförvaltningen har inte några stora invändningar mot förslaget.

Kommunal mark

Det är kommunen som äger marken och nu vill bygg- och miljöförvaltningen att det ska upprättas en detaljplan för området.

Förslaget sägs överensstämma med intentionerna i översiktsplanen. Gustavsplan är inte mer än en gräsplätt och ligger i korsningen Sofiagatan/Gustavsgatan, i närheten av Vallbacksskolan och Montessoriskolan.

Här beräknas det få plats ungefär sex radhus, men planerna är än så länge ganska lösa, det har inte gått så långt att det finns ett färdigt förslag.

Vilken den externa byggentreprenören är, vill kommunen inte berätta, ännu.

– Vi för diskussioner, men det finns ännu inga påskrivna avtal, berättar Lennart Emretsson, mark- och exploateringschef i kommunen.

Mer läsning

Annons