Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyfallen snö fällde tjuven

/

På söndagsmorgonen upptäckte en person inne i föredetta Silvanum hur en man på utsidan krossade en fönsterruta till huset.

Mannen insåg att han blivit upptäckt och flydde på cykel - men spåren i snön ledde polisen raka vägen till hans gömställe.

Annons

Den misstänkte gärningsmannen hade spanat runt i några fönster innan han bestämt sig för vilket han skulle försöka bryta sig in genom. När han väl försökte insåg han att han blivit påkommen och han började sin flykt genom stan.

Polispatrullerna som kom till platsen tog upp jakten i efterhand - en jakt som blev lyckad tack vare sko- och cykelspåren i snön.

Patrullerna följde spåren ända från Silvanum till Hantverkargatan genom Stadsträdgården. Vidare på Hantverkargatan och Valbogatan om vartannat och slutligen in i en port till ett hyreshus på Stora Esplanadgatan.

Innanför porten hittade polisen en 31-årig man som stämde in på signalementet. Han kunde kopplas till en cykel vars hjulspår matchade hjulspåren de följt från Silvanum. Även skoavtrycken matchades.

Cykeln och skorna beslagtogs och mannen greps. Han pekades senare också ut i en vittneskonfrontation.

Mannen släpptes efter förhör i vilket han nekade till anklagelserna men han är trots det fortsatt misstänkt för försök till inbrott alternativt skadegörelse.

Mannen är sedan tidigare ett välkänt ansikte hos polisen.

 

Fredrik Sundström

Mer läsning

Annons