Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt försök att sälja Fjärran

/
  • För ett par år sedan för en försäljning av badet nära, men intressenten drog sig ur på grund av finanskrisen.

Efter flera bakslag – nu gör kommunen ett seriöst försök att sälja Fjärran Höjderbadet igen. Fastighetsägaren Gavlefastigheter ska ta kontakt med en mäklare som ska få sälja objektet.

Annons

– Vi vill ha en köpare som vill utveckla det till en större anläggning, säger bolagets vd Cathrine Holgersson.

Det har i många år varit känt att kommunen vill sälja Fjärran Höjderbadet. Det anses vara den enda möjligheten att kunna utveckla badet till en mer modern hälso- och friskvårdsanläggning. För ett par år sedan var en försäljning nära, men intressenten drog sig ur projektet på grund av finanskrisen.

Nu gör Gavlefastigheter på nytt allvar av försäljningsplanerna och anlitar en mäklare som får två månader på sig att arbeta fram ett prospekt och testa marknaden.

Tror att det finns köpare

– Vi letar efter en köpare som vill utveckla Fjärran Höjder till en större anläggning där badet är en del, säger Cathrine Holgersson som hoppas och tror att det finns intressenter.

– Det är ett attraktivt läge och nu kan det vara rätt tid. Det finns aktörer som skulle kunna vara intresserade, tillägger hon.

Planer på utveckling

Sedan ungefär två år tillbaka pågår ett detaljplanearbete som ska ange hur badanläggningen kan utvecklas. De första skisserna innehöll bland annat en ny inomhusbassäng, lokaler för rehabilitering, restaurang, utbyggd vattenrutschbana, pensionat och spa. Planområdet omfattar även markområdet runt Fjärran Höjder och tanken är att även marken ska ingå i affären.

– För att kunna gå vidare med detaljplanen har det varit läge att stanna upp och försöka hitta intressenter.

Kan hyra delar av badet

Om badet säljs och utvecklas är det inte tal om att kommunen ska hyra tillbaka hela anläggningen, däremot kan det bli så att man hyr delar, till exempel för simskolornas behov. Inget sådant är dock bestämt än.

Gavlefastigheters bedömning är att en eventuell affär tidigast kan bli av någon gång efter sommaren.

”Det är ett attraktivt läge och nu kan det vara rätt tid. Det finns aktörer som skulle kunna vara intresserade”

Mer läsning

Annons