Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt handlingsprogram för arbete med folkhälsa

Politikerna i kommunfullmäktige godkände på måndagen ett handlingsprogram för folkhälsa och ett drogpolitiskt program. Dokumenten anger hur kommunen ska jobba med frågorna fram till år 2015.

Annons

Debatterna blev ganska långa kring båda programmen. Mest handlade det om att identifiera de viktigaste problemen och trycka på hur angeläget det är att handlingsplanerna kan anpassas till konkreta åtgärder ute i kommunens olika verksamheter.

– Det här ska vara en hjälp till förvaltningar och bolag som av olika anledningar jobbar med drogförebyggande arbete, sade Roger Persson (MP) om det drogpolitiska programmet.

”Bortser helt från langning”

Om samma program sade Gunilla de Maré (M):

– Jag måste vara lite kritisk när det gäller målen för barn och ungdomar. Man bortser helt ifrån den langning som är så omfattande i Gävle. Man måste ha en ambition att minska eller få bort langningen, annars kan man inte minska missbruket.

– Jag saknar något konkret. Vi är väldigt duktiga på att skriva policydokument, men inget händer. Därför yrkar jag på återremiss, sade Margareta Sandstedt (SD).

Mer läsning

Annons