Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt larm om kidnappning i Gävle – visade sig vara falskt

På måndagsmorgonen anmälde vittnen hur de hade sett en kvinna bli indragen i en bil. Polisen lyckades stoppa bilen, men då sa kvinnan att hon inte alls hade blivit indragen mot sin vilja.

Annons

Strax före klockan tio på måndagen anmälde några vittnen att de hade sett hur en kvinna mot sin vilja blev indragen i en bil på Utjordsvägen i Gävle. Polisen inledde en förundersökning om människorov och efterlyste bilen, som de snart lyckades få stopp på inte långt från platsen för den misstänkta kidnappningen.

– Man grep två män, men målsägande – kvinnan i bilen – sa att ingenting hade hänt, säger Mikael Hedström, presstalesperson på polisen.

När vittnena hördes igen av polisen visade det sig att det de hade sett kanske inte var så allvarligt, så alla personer släpptes och polisen lade ner brottsmisstankarna. Men Mikael Hedström är ändå glad att vittnena hörde av sig.

– Man ska ge en eloge att de hörde av sig till polisen och att man är uppmärksam. Sen är det vår uppgift att reda ut om det är ett brott eller inte, och nu så var det tack och lov inget brott, säger Mikael Hedström.

LÄS ÄVEN: Mystiska fallet med människorovet växer - sju personer häktade

LÄS ÄVEN: Kidnappningsdramat: Bilen hittad utbränd

LÄS ÄVEN: Kidnappning i centrala Gävle – 23-årig man bortförd i bil

Mer läsning

Annons