Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oden bygger nya Stortorget för 74,7 miljoner

Det blir Oden Anläggningsentreprenad som bygger om Stortorget och Nygatan. Företaget hade lagt lägst bud av de fyra som deltog i upphandlingen.

Annons

Samtidigt begär nu tekniska nämnden 18,8 miljoner extra, sedan projektet blivit dyrare än beräknat.
Fyra olika företag hade lämnat in anbud i upphandlingen av entreprenör för ombyggnaden av Stortorget och Nygatan som ska börja i månadsskiftet mars-april.
Oden Anläggningsentreprenad hade lagt det lägsta budet och tekniska nämnden beslutade därför vid sitt möte i går att ge företaget uppdraget.Med Odens bud blir den sammanlagda kostnaden för hela projektet 74,7 miljoner kronor. Det innebär att 18,8 miljoner fattas utöver det belopp som redan är avsatt, mest beroende på att kostnaderna för stenläggningen blivit dyrare än väntat.


I går beslutade tekniska nämnden att begära pengarna från kommunstyrelsen. Om man inte skulle få några pengar, eller få mindre än vad man behöver, tänker man ta pengar från andra projekt som i så fall får skjutas på framtiden.
– Projektet är så långt gånget att det är för sent att vända tillbaka nu. Dessutom skapar det här projektet arbetstillfällen och framtidstro, säger nämndens vice ordförande Inger Schörling (MP).Byte av armatur och utveckling av lekplatser är de projekt man i så fall funderar på att ta pengar ifrån, men inget är bestämt än.
Men politikerna är inte eniga.
– Det är ju kommunstyrelsen som från början har fattat beslut om torgets ombyggnad. Om inte de tar hela kostnaden vill vi senarelägga projektet. Våra andra projekt är för viktiga för att ta bort, säger Leif Meijer (M).

Det nya, ombyggda Stortorget, väntas stå klart sommaren 2010.

Mer läsning

Annons