Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ögonpatienter kan få åka till Hudiksvall varannan vecka

Annons

Ögonpatienter på Gävle sjukhus som behöver läkarvård på kvällar och nätter kan i fortsättningen få åka till Hudiksvall. I alla fall varannan vecka. Hälso- och sjukvårdsnämnden har beslutat att man bara ska ha jourbemanning på ett av sjukhusen.

Tanken är att man ska turas om och att det varannan vecka är ögonläkare i Gävle som har jour och varannan vecka är läkare i Hudiksvall. Så gör men redan på helgerna.

Det innebär att patienter som behöver undersökas av ögonläkare på kvällar och nätter får skickas till det sjukhus som har jour. Om patienter från Gästrikland behöver läggas in på sjukhus så kommer det att ske i Hudiksvall i stället för i Gävle de veckor som sjukhuset i Hudiksvall ansvarar för kvälls-, natt- och helgbemanningen.

Det blir fler resor men landstinget räknar ändå med att det totalt sett blir en förbättring. Om färre läkare behöver jobba kvällar och nätter har man fler på plats som kan ta emot patienter på dagtid i stället. Man räknar på så vis med att hinna med ytterligare 500–600 patientbesök per år. Christina Löfving

Mer läsning

Annons