Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ogräset har tagit över Sätra

/
  • Ogräsdjungel. ”En djungel av ogräs” så beskriver Anita Runvald, ordförande i föreningen Öppet Forum Sätra, miljön i Sätra centrum. Nu hoppas hon att hennes medverkan i kommunfullmäktige kommer att ge resultat så att området snyggas till.
  • Visset eller dött. Buskarna vid ån är antingen vissna eller döda. En rejäl uppfräschning av centrumets natur är vad föreningen hoppas på.

Ogräset har tagit över och buskarna är antingen vissna eller döda. Det är bilden som föreningen Öppet Forum Sätra ger av Sätra centrum.

– Det är en skam för området, säger Anita Runvald.

Annons

För ett par år sedan kom beslutet att Sätraängarna inte längre skulle klippas under sommaren. Det här beslutet motsatte sig föreningen Öppet Forum Sätra och ängarna blev tillslut klippta.

Föreningen hoppades därmed att kommunen skulle fortsätta med att underhålla resten av stadsdelen också – men det stannade vid ängarna, säger föreningens ordförande Anita Runvald.

– Sätra är ett jättefint bostadsområde och det är verkligen något att visa för folk som vill bosätta sig i Gävle. Men nu möts de av en djungel av ogräs och det tycker jag är skamligt, även för oss som bor här, säger hon.

Tekniska nämnden och tekniska kontoret har tillsammans med föreningen inspekterat området. Då diskuterades frågor om rensning och även trafiksäkerhetsfrågan då gående inte har någon trottoar att gå på utanför gatuköket i centrumet, enligt föreningen.

Ännu har inga åtgärder vidtagits och därför har Anita Runvald skrivit ett medborgarförslag som kommer att framföras vid kommande Kommunfullmäktigemöte.

– Vi kräver inget nytt utan vi kräver att det som finns ska skötas. Det är det minsta man kan begära, säger hon.

Arbetarbladet har sökt ansvariga på tekniska kontoret utan framgång.

Mer läsning

Annons