Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökat samarbete hjälper utsatt grupp

/
  • Charlotte Humling, chef för Arbetsförmedlingen i Gävle.

Arbetsförmedlingen och Gävle Kommun ökar samarbetet med att få ungdomar att slutföra sina gymnasiestudier och ta sig vidare mot  arbetslivet.
– Vi vill ge ungdomar med svårigheter en bättre framtidstro och ett större engagemang, säger Charlotte Humling, chef för Arbetsförmedlingen i Gävle.

Annons

Under förra året minskade ungdomsarbetslösheten i Gävle Kommun med 15 % och i november 2014 var 1 475 ungdomar i åldersgruppen 18-24 år sysslolösa. Men den positiva trenden har gjort att en utsatt grupp blivit mer synliggjorda.

– De som inte har slutfört gymnasiet på grund av brist på inspiration eller på grund av fysiska eller psykiska nedsättningar har det svårt att ta sig vidare. Vårt samarbete med Gävle Kommun ringar in de som behöver tydligare sociala förutsättningar för att bygga på sina studier och för att få jobb, säger Charlotte Humling.

Samarbetet med arbetsmarknadsenheten träder i kraft när en ungdom skriver in sig på Arbetsförmedlingen utan slutförda gymnasiestudier.

– Vi hjälper ungdomar med praktik inom förskola, grundskola eller omvårdnad samtidigt som vi motiverar dem att slutföra sina studier och ta sig vidare därifrån, säger Humling.

Projektet väntas kosta Arbetsförmedlingen och kommunen två miljoner kronor under 2015.

Mer läsning

Annons